- En -
                 
 

 

 

 

 

 

  30 juni - 4 juli Manchester (UK)
Heel fijn contact met de Chorale en de dirigente. We zongen een fraai concert, vereerd met de aanwezigheid van de Lord Mayor, en zijn Lady Mayoress. Zondag een muzikale misviering met de 2 koren, met de uitvoering van onze mis van Močnik en samenzang door beide koren. Tijdens de gezellige lunch nadien werden mooie woorden heen en weer gesproken, niet gespeend van enige emotie. (John in tranen, straf.) Een laatste gezamenlijk Tebe Poem kreeg hiermee een sterke lading.
Wij dragen veel goede herinneringen mee aan deze reis, zowel wat de stad zelf betreft, onverwacht, als het contact met The Chorale, en de sfeer binnen onze eigenste rangen, inclusief een toffe doop. En… het was goed weer! Zalige terrasjes in de zon, in het noorden van Engeland.


28 - 31 Oktober 2016:Bezoek van Manchester Chorale (UK)

De reis naar België was onvergetelijk! De gezamenlijke concerten waren top en... het belgisch bier was super! Vier hemelse dagen!
Rachmaninov's Tebje Pajom klonk zeer aangrijpend in de Sint-Carolus Borromeuskerk, de mooiste barokke kerk dat we ooit hebben gezien!

2-5 juli 2016 Catalonië (Spanje)
Wat was me dat voor een belevenis, die Barcelona-reis! De ontvangsten waren onvervalst Catalaans: tapa’s, drank, dans en hartelijkheid! De concerten! De doop! De bezoeken! We kijken met genoegen en blijdschap terug op deze intense vierdaagse, op schitterende wijze georganiseerd door ‘de Catasons’. Amigos para siempre.

3-5 juli 2015 Bezoek van 'Coral Catasons' (Catalonië, Spanje)
Tijdens de warmste dagen sinds het begin van de metingen in België, ontmoetten Acantus en Coral Catasons elkaar op Vlaamse bodem. De Catalanen werden onthaald op een gevarieerd programma met rondleidingen door Antwerpen, Gent en Brussel, een bezoek aan het Europees Parlement, een ontvangst door het gemeentebestuur op Cortewalle, een barbecue met zangstonde, concerten en het opluisteren van een mis.
Nogmaals werd bewezen dat samen zingen mensen verbindt. Het werd een zonovergoten uitwisseling.
Volgend jaar reist Acantus naar Sabadell, nabij Barcelona. Met veel enthousiasme werden de eerste afspraken hiervoor gemaakt

28-29 juni 2014 Parijs (Frankrijk)
Onze reistraditie startte vijfentwintig jaar geleden in de lichtstad. Op 29 juni stond “Acantus à Paris” op de affiche van “Les Dimanches Musicaux” in de prestigieuze Madeleinekerk. We brachten uitsluitend muziek uit de negentiende en twintigste eeuw. Een internationaal publiek genoot van Tinel, De Boeck, Van Nuffel en Nees. Er stond ook Europese muziek op het programma. Hera Wyckers bespeelde het magistrale Cavaillé-Coll-orgel. Vlaamse muziek uitdragen in het buitenland en andere culturen opsnuiven zijn aspecten van het koorleven die we ook de komende jaren willen ontwikkelen en koesteren…

4-8 juli 2013  Verona en Venetië (Italië)
Eén van de hoogtepunten van ons Italiaans jaar was ongetwijfeld de deelname aan Festival Corale Verona Garda Estate. Het goed gevulde programma bevatte profane optredens en missen. De charmante Barbara gidste ons tussen de concerten en andere koren door toeristische trekpleisters als Verona, Vicenza, Sirmione, …
Op de onvergetelijke slotavond in ons gastrestaurant La Genuina kregen we zelfs de uitbater en zijn personeel aan het dansen.
Op de terugreis bezochten we Venetië en verzorgden er een mis in de San Marco. Met de skyline van de dogenstad op ons netvlies gebrand, staken we van wal met de voorbereiding van La notte di Natale.

30 juni - 1 juli 2012  Amiens en omgeving (Frankrijk)
Mooie muziek van de Vlaamse componist Flor Peeters galmde door de Franse kathedraal. 6 koorleden werden muzikaal gedoopt op het kathedraalplein. We bezochten Cap Griz Nez, Boulogne-sur-Mer en Saint-Valérie-sur-Somme. Godfried, Wim en collega zanger Bert met de andere bassen zorgden voor een ontroerende hommage aan onze afscheidnemende Omer.

4-10 juli 2009 Portugal
Een mooie Lisboa story: Acantus en Faith in de galmende kloostertuin van Jeronimos, het afdak, de ladder en het balkonnetje van de Chapito, Jan met zijn hoedje en zijn knappe ebbenhouten Selma. Een prachtige stad die Lissabon is, de grote pleinen, het trammetje, de brede rivier en de imposante brug, Belém en Alfama, maar verder ook Sintra en Mafra, Obidos en Fatima, en de onstuimige zee. De fado heeft zijn eigen leven geleid tijdens deze droomreis.

12-15 december 2008  Bezoek van Kairos (Polen)
Witam!
De herinneringen aan de eerste uitwisseling in 1990 waren niet uit de lucht: het werd een emotioneel en hartelijk weerzien, met hoogstaande concerten in Sint-Niklaas en Haasdonk en ... misschien een vervolg in Polen? 

30 juni - 1 juli 2007 Luxemburg
Proeven van de moezelwijn, een stadsbezoek, een grandioos doopfeest van vijf toffe koorleden, een mooie misviering door Erwin begeleid op het geweldig orgel in de prachtige Sint-Martinuskerk van Dudelange: een mooie en prettige koortrip.

3-8 juli 2006 Bezoek van Vox Carniolus (Slovenië) naar Vlaanderen.
Een feest van verbroedering en vriendschap, een muzikaal feest tijdens de twee schitterende concerten: in Sombeke en Beveren. Ze bezochten met ons een flink stuk van het Vlaamse land.

3-10 juli 2005 Slovenië
Een droomreis ... met mooie concerten in Bled, Kranjska Gora en in Koroska Bela met het gastkoor Vox Carniolus. We konden genieten van toeristische toppers als Ljubljana, de grotten van Skocjan en de stoeterij van Lipica. We klommen naar de springschans nabij Kranjska Gora, en proefden van de wijnen van Vipava.


3 en 4 juli 2004 Arras en Rijsel (Frankrijk)
Fio geëerd en gevierd.
Als muzikaal hoogtepunt: het opluisteren van de hoogmis in de kathedraal Notre-Dame-de- la-Treille


6-13 juli 2002 Rome en Umbrië 
(Vatikaanstad en Italië)

Een reis van superlatieven, met een heel goede mis-opluistering in het onvergetelijk kader van de Sint-Pietersbasiliek, een schitterend concert in Assisi, en een puike a capella-prestatie in San Giustino.  
Een verkenning door het prachtige Umbrië en....
een heerlijk zwembad.


30 juni -1 juli 2001 Reims (Frankrijk)
Plechtige opluistering van de eucharistieviering in de kathedraal Notre Dame.
De champagnekelder bezocht, de slakjes geproefd, het doopsel van 5 nieuwe koorleden, de wandeling in het zachtglooiende landschap en het champagnefeest. 


3-4 juli '99 Canterbury (Groot-Brittannië)
Tea-time in de tuin voor "The good Companions of Beveren", na de opluistering van de mis in de All Saints Church in Tudeley.

4-10 juli '98 Praag (Tsjechië)
Er werd geconcerteerd in de kerk van "Het Kindje Jezus van Praag", de Ludmillakerk, de Maria Sneeuwkerk.
Onze kleurrijke bende gaf een schitterend
miniconcertje op het oude stadsplein, het midden van Europa. In Villa Bertramka , het verblijf van W.A.Mozart, weerklonk het Ave Verum Corpus.


6-12 juli '96 Hillerod (Denemarken)
Een tegenbezoek op uitnodiging van het 
Frederiksborg Kammerkor uit Hillerod.
Uitvoeringen in Engholm, Hillerod en Soborg. Op het programma voornamelijk Vlaamse koormuziek van Tinel, Termont, D'Hollander, Nees, naast werk van de Monte, Purcell, Duruflé en Britten.

1994 - Koblenz (Duitsland)
Concerten in de Liebfrauenkirche en op de promenade in Bad Ems.

1993 - Hongarije
Op uitnodiging van het Béla Bartokkoor uit Boedapest, concerteerde het koor in Boedapest, Buda en Vàl . Het voerde o.a.werk uit van H. Schütz, V. Nees, Z. Kodaly en W. Vogel.

1991 - Straatsburg (Frankrijk)
Uitvoering van de mis van Ph. De Monte in de kathedraal.


7-15 juli 1990 Polen.
Een concertreis op uitnodiging van het zeer gastvrije Chor Akademicki UMCS van Lublin, met concerten te Lublin (uitgezonden op de Poolse radio), Warschau en Kazimierz Dolny.
Een voltreffer, omwille van de blijvende en innige familiale (en muzikale) banden die nog altijd bestaan met de koorleden. Gaude Mater Polonia.


1989 - Parijs (Frankrijk)
Opluistering van de eucharistieviering in de "Notre-Dame" met werk van F. Peeters en J. Van Nuffel voor 5 à 6000 luisteraars
.